We geven bij de oorkaarsenbehandeling ook een ayurvedische gezichtsmassage om zo het gevoel van ontspanning en rust te vergroten en je te helpen om stress los te laten.

De oorkaarsen van BIOSUN werken lichaamszuiverend.
Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht is te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam. Dit zorgt voor een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een “bevrijdend” aanvoelende drukregeling in het oor-, voorhoofd- en bijholtengebied.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk- en pijnverminderend, vooral in hoofd- en oorgebied. Spontaan kan dit eveneens een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning, een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

In bovenstaand filmpje vertelt Eddy hoe hij de oorkaarsenbehandeling heeft ervaren.

Het is af te raden om een oorkaarsbehandeling te ondergaan bij oorimplantaten of buisjes, epilepsie of een allergie aan bijenwas.

Wij gebruiken BIOSUN oorkaarsen. BIOSUN oorkaarsen worden getest door onafhankelijke instituten. Het zijn goedgekeurde producten naar de EU richtlijnen 93/42.

Een oorkaarsenbehandeling duurt ongeveer 45 minuten en kost 35 euro (prijs van de BIOSUN oorkaarsen is hierin inbegrepen).